Wat moet ik weten over retourneren?

U heeft het recht uw bestelling tot 15 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag (bij het retourneren van een complete bestelling inclusief verzendkosten) gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Op deze pagina vertel ik u alles wat u moet weten over het retour sturen / omruilen van een bestelling.

Samengevat:

Als u het product terug wilt sturen vragen we u vriendelijk hiervoor het bijgesloten retour formulier in te vullen en mee te sturen met uw retourzending. U kunt uw retour gewoon naar mij retour sturen met de bij uw bestelling ingesloten retourbon. U hoeft uw retour niet van te voren te melden.

Wilt u het product retourneren maar lukt het u niet om dit binnen de gestelde 15 dagen ook daadwerkelijk te verzenden dan moet u uw retour wel bij mij melden. Bij voorkeur doet u dit schriftelijk via mail of het contact formulier. U heeft dan na het melden nogmaals 14 dagen de tijd om het ook daadwerkelijk te verzenden. Eventueel kan er in overleg een andere termijn met u worden afgesproken.

Heeft u gekozen voor betaling achteraf via AfterPay? Dan is het verstandig om altijd even te mailen, bellen o.i.d. om mij te laten weten dat u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht. Ik zal dit namelijk dan ook aan AfterPay doorgeven zodat uw factuur bevroren kan worden. U heeft na het melden nog 14 dagen de tijd om ervoor te zorgen dat de producten daadwerkelijk bij mij terug zijn. Pas dan wordt de factuur ook echt geannuleerd.
Gezien de betalingstermijn van 2 weken na ontvangst van uw bestelling is het wenselijk dat ik tijdig weet dat u iets retour stuurt.

.

Herroepingsrecht:

Bij het kopen in een webwinkel heeft u altijd een bedenktijd of u uw bestelling daadwerkelijk wilt houden of niet. Dat noem je het herroepingsrecht.

U heeft het recht uw bestelling tot 15 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product daadwerkelijk retour te sturen. Als u de gehele bestelling retour stuurt, krijgt u het volledige orderbedrag inclusief eventueel in rekening gebrachte verzendkosten op uw rekening terug gestort. Stuurt u een deel van uw bestelling terug dan krijgt u alleen de waarde van het product terug (zoals u dat er ook voor betaald heeft).


Enkel de kosten voor retour naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan mij geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@petspassion.nl. Ik zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is.

.

Uitzondering verzegelde producten:

U heeft het recht uw bestelling tot 15 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Pets Passion geretourneerd worden.

.

Uitzondering maatwerk:

Is een product speciaal op uw verzoek aangepast of op maat gemaakt dan heeft u voor dit product geen recht op retourneren.

.

Uitzondering bijtschade / krabschade:

Honden en katten gaan soms niet zo zuinig om met producten die u voor hen heeft aangeschaft. Als uw hond of kat een speeltje, tuigje of andere producten heeft beschadigd met tanden en/of nagels wordt deze schade niet vergoed tenzij er bij het product zelf nadrukkelijk wordt aangegeven dat het product daar tegen zou moeten kunnen. Een product wat bij het passen beschadigd wordt kan niet meer retour worden gestuurd.

.

De werkwijze:

Als u iets retour wilt sturen dient u de producten degelijk te verpakken en naar mij terug te sturen.
Het risico op beschadiging en verlies onderweg van u naar mij is voor u. Daarom raad ik aan uw retour als pakket met track en trace te versturen, zo kunt u altijd bewijzen dat u het product daadwerkelijk heeft verzonden.
Uiteraard staat het u vrij om een klein product als briefpost te versturen. Hou er echter wel rekening mee dat als ik het niet ontvang ik niet tot vergoeding over kan gaan.

Zodra ik uw retour heb ontvangen maak ik een credit nota aan voor uw bestelling.
Uw geld krijgt u zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen het geld terug op de door u opgegeven rekening.

Heeft u gekozen voor betaling via AfterPay? Dan wordt uw factuur en de daarbij horende betalingsverplichting geannuleerd zodra de door u retour gestuurde producten bij ons binnen zijn gekomen. Als u een deel van de bestelling terug stuurt geef ik de productwaarde hiervan aan AfterPay door zodat dit in mindering kan worden gebracht op uw factuur.
Ik raad u dringend aan voor het retourneren een verzendmethode te gebruiken met een track en trace zodat u altijd kunt bewijzen dat u het daadwerkelijk hebt verzonden. Helaas kan het gebeuren dat er iets onderweg kwijt raakt of vertraging oploopt o.i.d. zonder track en trace kan ik dat niet controleren en dan blijft uw factuur gewoon geldig.

.

Omruilen:

Echt omruilen binnen dezelfde bestelling is helaas niet mogelijk. Een niet goed passend product nemen wij uiteraard wel gewoon terug (mits schoon, ongebruikt en vrij van haren).

Wilt u een andere maat terug ontvangen dan vraag ik u vriendelijk daar een nieuwe bestelling voor aan te maken.
Dit is de snelste oplossing en voorkomt misverstanden over achteraf te verrekenen bedragen. De verkeerde maat stuurt u gewoon terug aan Pets Passion en daar krijgt u uiteraard ook gewoon uw geld voor terug.

Mocht u twijfelen of de nieuwe maat wel goed past kunt u er ook voor kiezen om de verkeerde maat niet meteen retour te sturen maar eerst de nieuwe bestelling even af te wachten. Indien nodig kan dan alles in 1x retour gestuurd worden. Mocht u hierdoor een retour niet binnen de 15 dagen zichttermijn terug kunnen sturen hoor ik dat graag van u. Er is in overleg vaak wel een ruimere tijd af te spreken.