Superhonden (When pigs Fly)

0300123

Heerlijk boek wat erg prettig leest en maakt dat je graag aan de slag gaat met je hond.
Ideaal voor baasjes van eigenwijze honden die hun viervoeter op een waardige manier toch enige gehoorzaamheid bij willen brengen.

Superhonden is een hele fijne, positieve trainingsmethode waarmee je van elke hond een leuk en gehoorzaam maatje kunt maken.

Meer details

2 Items

Uit voorraad leverbaar

Let op, Laatste items in voorraad!

€20,99

Meer informatie

Heeft u een onmogelijke hond, een hond die compleet zijn eigen gang gaat en waarvan de oren er vooral voor de sier lijken te zijn? Heeft uw hond u niet nodig en luistert hij niet naar wat u vraagt? Heeft u al een paar cursussen gedaan zonder het gewenste resultaat? Heeft u zo'n hond? Dan is de kans groot dat u een Pigs Flyhond heeft. 
Geef de hoop nog niet op, met dit boek krijgt u handvatten om met uw hond samen te gaan werken zodat hij wel gaat luisteren en zich opgevoed gaat gedragen. 

De schrijver van dit boek, Jane Killion, woont samen met een groep Bullterriërs. Zij is verslingerd aan dit eigenwijze, actieve ras. Zij heeft als beginnend eigenaar diverse problemen gehad met deze leuke honden en kwam er al snel achter dat de normale trainingsmethoden waarop hondenscholen de honden proberen te trainen niet werkt voor haar honden. Ze beschrijft in dit boek 3 van haar honden die grote problemen hebben gehad. Maar ze heeft een manier gevonden om die problemen op te lossen en helpt sindsdien andere eigenaren van onmogelijke honden om ook de juiste handvatten te vinden zodat de hond beter gedrag liet zien en ging gehoorzamen. 

Sommige hondenrassen zijn jarenlang gefokt om zelfstandig hun taak uit te voeren en daar zelf bij na te denken. Bijvoorbeeld honden zoals beagles, terriërs, berghonden e.d. Dit type hond heeft het in zijn genen om zelf problemen op te lossen, zelfstandig hun taken uit te voeren en hebben de baas daarbij niet nodig. In de huidige maatschappij is dat vaak niet handig, de honden worden vaak eigenwijs, koppig en ongehoorzaam genoemd. 
Jane noemt dit type hond een Pigs Flyhond. Het maakt niet uit of uw hond van een bepaald ras is of dat u een leuke kruising heeft, als u moeite heeft om uw hond te laten luisteren is de kans groot dat u een Pigs Flyhond heeft. 

Op hondenscholen zie je vaak dat de hond wordt voorgekauwd wat hij heeft te doen, gedrag wordt uitgelokt of in hapklare stukjes aan de hond voorgeschoteld. Dat wordt beloond en vervolgens moet de hond dat gedrag op commando gaan laten zien. Voor veel Pigs Fly honden werkt dat niet, deze honden hebben het meestal in de genen om zelf problemen op te lossen en vinden het daarom vooral heel saai op zo'n hondenschool. Soms krijgen ze zelfs het stempel dom omdat ze simpelweg geen zin hebben om dat uitgelokte gedrag te laten zien. 

Jane werkt daarom veel met de clicker, om het gewenste gedrag te kunnen belonen, en in plaats van dat ze de hond verteld wat ie moet doen schotelt ze de hond een probleem voor. Ze stimuleert juist dat probleemoplossende vermogen, zet de hersens aan het werk. Dit vinden Pigs Flyhonden vele malen leuker en maakt hun wil om samen te werken groter. 
Ze besteed in dit boek daarom veel aandacht aan hoe honden leren, hoe de clicker werkt, en hoe je zonder voor te kauwen of uit te lokken bepaalde spelletjes en trucjes leert aan je hond. Zo leg je een goede basis voor een gezonde samenwerking. En op deze basis kan je verder bouwen totdat je alle doelen die je had hebt behaald. 
Uw hond kan alles wat u van hem verlangt, zelfs presteren op het hoogste niveau van gehoorzaamheid behoort ook voor uw hond tot de mogelijkheden. Het enige wat u nodig heeft is een goede voorraad geduld, een clicker en dit boek. 

Inhoudsopgave: 

 1. Elke hond is in staat om te leren
 2. Uitleg van de leermethode
 3. Klikkeren en markeren
 4. De basis van shaping
 5. Het aanleren van aandacht
 6. Maak gebruik van de aanleg van je hond
 7. Leren spelen met je hond
 8. Hoe je je hond iets aanleert
 9. Elementair gedrag
 10. Probleemgedrag
 11. In harmonie leven en leren

Kenmerken

Kleurnvt
MerkPlasman Vertalingen Uitgeverij
OnderwerpTrainen / Opvoeden
SchrijverJane Killion
Aantal pagina's189
Uitvoering2013, Paperback
ISBN9789491700002
TaalNederlands
VerzendkostenDHL NL € 5,95 | DHL BE € 8,50,- (Vanaf 25,- euro gratis)
CategorieBoeken

Recensies

Schrijf uw recensie

Superhonden (When pigs Fly)

Superhonden (When pigs Fly)

Heerlijk boek wat erg prettig leest en maakt dat je graag aan de slag gaat met je hond.
Ideaal voor baasjes van eigenwijze honden die hun viervoeter op een waardige manier toch enige gehoorzaamheid bij willen brengen.

Superhonden is een hele fijne, positieve trainingsmethode waarmee je van elke hond een leuk en gehoorzaam maatje kunt maken.

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...