Blaasgruis, VitaalVlees 200 gram.
De beste verzorging voor uw hond
  • Aanbieding!
Puppymanieren
  • Puppymanieren
  • Puppymanieren

Puppymanieren

€ 14,95
€ 8,97 40% korting
Inclusief belasting

Komt er een pup in huis? Na het lezen van dit boek weet u precies wat u moet doen om uw schattige kleine pup op te laten groeien tot een prettige huishond die gewoon luistert en komt als u hem roept. Zelfs als u een teckel neemt.

Martin Gaus heeft ongeveer gelijktijdig 4 pups van verschillende rassen in zijn gezin opgenomen. Gedurende dit boek groeien ze op en leest u alles over hun voortgang.

Aantal
Aantal: 1
Laatste items in voorraad

  • Veilig betalen met o.a. iDEAL, PayPal, Creditcard, KBC en Bancontact. Veilig betalen met o.a. iDEAL, PayPal, Creditcard, KBC en Bancontact.
  • Niet goed? Geld terug! Niet goed? Geld terug!
  • Gratis verzonden vanaf 20 euro Gratis verzonden vanaf 20 euro
  • OP is OP.
Pets Passion gaat sluiten. OP is OP. Pets Passion gaat sluiten.

Dit boek beschrijft een bijzonder project. Martin Gaus neemt 4 pups in huis ongeveer redelijk tegelijk. De pups zijn een teckel, een beagle, een labrador en een tervuerense herder. 4 totaal verschillende honden en zeker ook niet de makkelijkste rassen om op te voeden tot een leuke en gehoorzame hond.

Zeker de teckel en de beagle hebben de naam dat ze nauwelijks op te voeden zijn, en netjes volgen en komen op commando zit er vaak ook niet in.

.

Het boek beschrijft vooral het leven met deze pups en vertelt wat men doet aan opvoeding en verzorging. U vindt in dit boek uitleg over de dagelijkse gang van zaken, het socialiseren en het verzorgen. Van dagelijks even oortjes en tandjes kijken tot het netjes aan de lijn mee laten lopen voor de dagelijkse wandelingen.

Deze manier leest heel prettig weg, u leeft echt mee met het gezin en de 4 opgroeiende pups. Het is mooi om te zien hoe verschillend de pups zijn. Alle oefeningen en trainingen die gedaan worden in het boek worden met een theoretisch deel en een beschrijving van de praktijk uitgelegd. De theorie legt uit wat u moet doen en waarom de oefening nuttig is. En in de praktijk leest u hoe dat gaat bij deze 4 pups en welke valkuilen daarbij komen kijken. Want hoe mooi de theorie ook is, zeker bij zelfstandige honden als een teckel kan de praktijk toch een stuk lastiger blijken te zijn dan de theorie doet vermoeden.

.

Heeft u zelf ook een pup wat niet meteen een model hond is qua gehoorzaamheid zult het lezen van deze verhalen vast een feest van herkenning zijn. Zelfs bij een doorgewinterde trainer als Martin Gaus gaat echt niet altijd alles even makkelijk.

.

In het boek groeien de jonge pups op tot jonge honden van 5 maanden oud. Het is heel fijn om ook de dagelijkse praktijk erbij te hebben, het beschrijft echt het leven van de pups dus ook hun leven binnenshuis in hun roedel. Er komen ook diverse oefeningen en gehoorzaamheid aan bod. Van het netjes meelopen tot af en blijf uit zicht.

.

Per oefening en trainingsdoel komt alles aan bod, de achterliggende theorie en de valkuilen. Er wordt omschreven hoe de 4 pups het doen en hoe hun training gaat. Daarbij gaat echt niet alles meteen goed. Het is boeiend om te lezen waarom de 1 wel met veel voer wordt beloond en waarom de ander juist niet.

.

Alle 4 de pups leren te apporteren, voor een labrador natuurlijk een koud kunstje maar bij een beagle of een teckel echt een uitdaging. Toch lukt het bij alle 4 de rassen uiteindelijk wel. 

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die binnenkort een pup krijgt.
Alleen al de ervaringen maken dat het een genot is om te lezen en het werken met de pup wordt er ongetwijfeld een stuk leuker van.

Inhoudsopgave:

Voorwoord

Inleiding

Hoofdstuk 1

Theorie: kies de pup die bij je past.
Praktijk

Hoofdstuk 2

Theorie: wat bepaald de mogelijkheden van je hond?
Praktijk

Hoofdstuk 3

Theorie: leefregels
Praktijk

Hoofdstuk 4

Theorie: socialisatieperiode (acht tot en met 12 weken)
Praktijk

Hoofdstuk 5

Theorie: lichaamstaal zegt meer dan woorden
Praktijk

Hoofdstuk 6

Theorie: veilig binnen je eigen grenzen
Praktijk

Hoofdstuk 7

Theorie: wennen aan alleen zijn
Praktijk

Hoofdstuk 8

Theorie: hoe ver kan ik gaan?
Praktijk

Hoofdstuk 9

Theorie: de puntjes op de i
Praktijk

Hoofdstuk 10

Theorie: Wat je ook moet weten
Praktijk

0153710
1 Item

Datasheet

Merk
Martin Gaus Bibliotheek
Kleur
nvt
Onderwerp
Opvoeding
Aantal pagina's
152
Schrijver
Martin Gaus
ISBN
978 90 5210 866 7
Uitvoering
Hardcover
Taal
Nederlands
Verzendmethode
Brievenbuspakje
Categorie
Boeken
Tags
hondenspullen, dierenwinkel, online kopen, uit voorraad leverbaar, AfterPay, achteraf betalen, Nederland, Belgie