Auto veiligheidsharnas met lijn, zwart.
Kong Classic Rood
 • In prijs verlaagd
Snuffelmat zelf maken pakket
 • Snuffelmat zelf maken pakket
 • Snuffelmat zelf maken pakket

Snuffelmat zelf maken pakket

€ 24,95
€ 22,46 10% korting
Inclusief belasting

Elke hond en kat wil een snuffelmat! Ideaal als hersenwerk voor rust en ontspanning. Heeft u een hele drukke pup of moet uw normaal actieve hond nu revalideren met benchrust? Verveelt uw hond zich snel? Kan hij zich niet concentreren? Of schrokt hij in no-time al het eten op?

Maak nu zelf uw eigen snuffelmat met dit handige Doe Het Zelf pakket.

Zoekt u een leuk kado voor een hondengek? Dan is dit echt een aanrader.

Kleurencombinatie
Aantal
Aantal: 4
Uit voorraad leverbaar

 • Veilig betalen met o.a. iDEAL, PayPal en AfterPay Veilig betalen met o.a. iDEAL, PayPal en AfterPay
 • Bestellingen worden dinsdag 28 augustus weer verzonden. Bestellingen worden dinsdag 28 augustus weer verzonden.
 • Niet goed? Geld terug! Niet goed? Geld terug!

Doe het zelf snuffelmat pakketten bestaan uit een rubbermat en genoeg stroken fleece om een snuffelmat in elkaar te knopen. Het bevat alles om zelf een snuffelmat te maken, geheel naar eigen smaak.

Een snuffelmat is vrij eenvoudig zelf te maken, dit pakket bevat een flexibele rubber mat van zo'n 45 x 45 cm. En genoeg stroken van fleecestof om hem te maken. Uiteraard zit er een duidelijke handleiding bij hoe u het knopen moet.

Het is echt heel eenvoudig, iedereen kan het. Super leuk om zelf te doen, of samen met uw kinderen.

Verkrijgbaar in allerlei kleurencombinaties!

Dit Zelf Maak Pakket is verkrijgbaar in diverse kleurencombinaties.
Op het moment zijn alleen de combinaties zoals op voorraad beschikbaar.

Wat is een snuffelmat?

De Snuffelmat is onstaan vanuit het hersenwerk. Enthousiaste hondenbezitters die hun honden graag aan het denken zetten kwamen op het idee om repen stof te gebruiken om de brokjes in te verstoppen. Om het veilig te houden en te voorkomen dat de repen stof vervolgens over de hele ruimte verspreid kwam te liggen is men op het idee gekomen om ze te knopen in een rubber mat.

Feitelijk is het dan ook niets meer of minder dan een berg strookjes stof. Tussen de stroken kan van alles aan lekkers verstopt worden. Het is de bedoeling dat uw hond leert te snuffelen, hij moet echt zoeken met zijn neus. Dit vraagt concentratie en is voor uw hond behoorlijk vermoeiend. Als u de mat goed aanleert kunt het elke keer wat moeilijker maken.

Waar wordt een snuffelmat voor gebruikt?

De snuffelmat is te gebruiken als een spel of bezigheid voor uw hond. Leuk voor tussendoor. Het is goed te gebruiken als hersenwerk. Zeker op dagen dat u niet zo veel lichamelijk bezig kunt zijn biedt de snuffelmat een goede uitdaging. Gewoon binnenshuis. Ideaal voor honden die dagelijks toch de nodige uitdaging nodig hebben.

Schrokt uw hond heel erg? Eenmaal goed aangeleerd kunt u een complete maaltijd brokjes tot wel 400 gram in de snuffelmat verstoppen. Hierdoor is uw hond niet slechts 1 minuut bezig met zijn eten maar kost het hem zeker een kwartier om alles te vinden en op te eten. Voor uw hond is dit natuurlijk veel leuker. Uw hond is na het eten moe en voldaan.

Moet uw hond revalideren? Heeft hij benchrust? Ook daarvoor is de snuffelmat ideaal. Uw hond hoeft niet veel te bewegen bij het snuffelen, liever niet zelfs. Indien nodig kunt u het lekkers zo verstoppen dat uw hond het liggend kan vinden. De snuffelmat kan perfect op de behoeftes en mogelijkheden van uw hond worden aangepast.

Zo is ook een hond die noodgedwongen de hele dag in een bench moet zitten redelijk tevreden te houden.
Uiteraard werkt dit ook voor oude honden of honden die door medische problemen zoals artrose niet meer zo mobiel zijn.

Honden die zich niet kunnen concentreren hebben ook veel baat bij een snuffelmat. Om alle koekjes te kunnen vinden moet uw hond zich wel concentreren. Hij moet snuffelen en zo geconcentreerd de snuffelmat doorzoeken. Hierdoor kan uw hond leren te focussen op zijn taak. Zeker bij pubers die soms echt niet lekker in hun vel zitten en met van alles tegelijk bezig lijken te zijn is dit een uitkomst. Uw hond leert door de snuffelmat zich te focussen en zal daardoor ook bij andere taken zich beter kunnen concentreren.

Hersenwerk is ook leuk voor katten.

De snuffelmat komt uit de hondenwereld en is daarom vooral in gebruik voor honden. Daarom heb ik het hier ook vooral over honden. Maar uw kat kan dit natuurlijk ook! Hersenwerk is ook in de kattenwereld steeds meer in trek. Katten vinden het als geen ander leuk en logisch om hun eten te zoeken tussen gaatjes en holletjes. Katten zijn nog erg natuurlijk in hun doen en laten.

Steeds meer mensen houden hun kat echter veilig binnen. Dat is heel logisch, want er loeren nogal wat gevaren buiten.
Voor uw kat op zich ook geen probleem maar hij mist natuurlijk nu wel de jachtpartijen en het avondtuur wat hij buiten kan vinden. Sommige katten vinden dat helemaal prima en missen daar niets aan. Anderen kunnen het gebrek aan ruimte en beweging wel heel vervelend vinden. Zeker als uw kat normaal buiten mocht maar nu niet meer kan hij zich erg gaan vervelen en probleemgedrag ontwikkelen.

Veel katten zijn dan ook super blij met een snuffelmat.

Samengevat is een snuffelmat:

 • Geschikt voor zowel honden als katten
 • eenvoudig zelf te maken
 • Ontspannend spel voor uw hond
 • Ideaal bij de gekke 5 minuten van uw pup
 • Helpt uw hond te focussen
 • Ideaal als uw hond moet revalideren of door ouderdom niet meer zo mobiel is
 • Een superleuk spel voor uw hond
 • Te gebruiken als anti-schrokbak
 • Duurzaam door het gebruik van de rubbermat
 • Veilig en zacht voor de hondenneus door gebruik van zachte rubbermat en fleecestof
 • Ideaal sinterklaas of kerst kado voor een dierenliefhebber met honden of katten.
H2017121
4 Items

Datasheet

Kleur
Assorti
Geschikt voor:
Hond en Kat
Product
Hersenwerk
Verzendmethode
Pakketpost
Verzendkosten NL
€ 5,95 (Vanaf 45,- euro gratis)
Categorie
Speelgoed